söndag 30 januari 2011

Längtan..

..igår passerade vi vår surfsjö, som var helt täckt av is, men längtan blev så stark. Vill surfa snart!!! Här surfar jag på Karpathos i Grekland.

lördag 29 januari 2011

Bästa koppen..

..min favoritmugg, kaffet smakar ljuvligt i den här! Godaste kaffet på länge är Monsun Malabar, köptes i en riktig kaffehandel.

torsdag 27 januari 2011

Här är han..

..den störste munken i min samling. Även han är från Kreta. När han inköptes bjöds det på Retsina, kan inte påstå att jag gillar det direkt, men man får ju ta seden dit man kommer, eller hur ; )

onsdag 26 januari 2011

Mina kära munkar..

..som jag köpte för över 15 år sedan i ett konstgalleri på Kreta.
Mystiska och vackra...
Den sittande munken tappade benen för ett tag sedan, så idag har jag klistrat ihop honom, får se hur länge det håller. Jag har en munk till, från samma galleri, honom visar jag en annan dag.

söndag 23 januari 2011

Liten glimt..

..av nya antika bordet.. Vet inte om jag hittat rätt plats åt det ännu, men det får väl stå där ett tag och bo in sig hemma hos mig.

torsdag 20 januari 2011

Här ligger vi och myser..

..på mattes vita soffa. Soffan finns där nånstans under lager av gamla lakan.
Vi har en tung dag idag, för vår lilla Alice (till höger) ska åka hem för att få sina valpar. Hon är en källa till sann glädje denna lilla ljuva varelse.
Imorgon ska jag förhoppningsvis visa mitt nya fynd (från slutet av 1800-talet).
Ingen vit färg på det inte ; )

tisdag 18 januari 2011

Mitt lilla växthus..

...ja så litet är det ju kanske inte. Undrar just vad jag ska ha i det? Nån som har något förslag?

söndag 16 januari 2011

Några år på nacken..

..har den här bilden, tror den är tagen "när det vita" kom in i mitt liv. Visst ser det gott ut! Tzatzikitårta, världens godaste.

fredag 14 januari 2011

Änglar finns..

..här är en, som sitter i mitt fönster. En annan är min särbo som tillbringade hela gårdagen med att laga min bil. Tack snälla! Nu ska jag iväg och ombesiktiga den, håll tummarna!

onsdag 12 januari 2011

Tack kära amaryllis..

..för alla knoppar som slagit ut och blivit till så här vackra blommor.
I bakgrunden skymtar min stora skänk som jag köpte på Blocket för 50 kr. Det stod faktiskt så här i annonsen, "Skänk skänkes" (mot annonskostnad). När jag kom för att hämta den och såg hur den såg ut sa jag "åh vad fin!", kvinnan som hade den tittade underligt på mig och sa "fin, vi hade tänkt använda motorsågen för att bli av med den". Tänk så olika vi värderar saker!

tisdag 11 januari 2011

Afternoon tea..

..nåja, det var kaffe. Höggravida C (min systersons sambo) och J (sonens sambo) i mitt kök. Vi åt Elisabets supergoda kex med Brieost och fikonmarmelad. Det var så gott! Lite sent på dagen för att ta utan blixt, men jag gillar inte "blixtkort".

söndag 9 januari 2011

Så söt..

..och lite trulig....ännu ett foto från förr. Idag känns det som om våren är på väg. Men jag vill inte att snön ska försvinna, det är så enkelt med 8 hundtassar när det är snö ute. Behöver inte ens torka av dom när vi kommer in. Ha nu en skön söndag!

lördag 8 januari 2011

Gamla fotografier..

..sonens farmor hade turen att ha en pappa som fotograferade henne när hon var liten. Flera av dem pryder nu mitt hem. Fotot är över 85 år gammalt.

fredag 7 januari 2011

Nytvättade kjolar..

..är lätt skrynkliga och väldigt vackra tycker jag. Byter kanske de hellånga stolskjolarna till de här korta. Tog bilden i går morse med hjälp av min "upp med humöret lampa" på 10 000 lux, för att slippa ta med blixt.
Har haft två jättehärliga dagar fyllda med Hormonyoga och många glada skratt med min kära vän och kollega från Falkenberg. Tänk vad härligt det är att få skratta så magmusklerna värker efteråt.

onsdag 5 januari 2011

Ask nr 2 & 3..

..innehåller gamla spetsar, lakansbård och tunt, tunt garn. Många gånger sätter jag mig ner och tittar i "spetslådan" och bara njuter.
Har letat i flera dagar efter hur man får stora bilder - och nu äntligen fick jag till det!

tisdag 4 januari 2011

Första asken innehåller..

..lite virkgarn och några nätta vantar/handskar som damer i alla åldrar hade till sommarkappan förr i tiden. De här sakerna kommer från min fd svärmors lilla affär i Stockholm. Affären köpte hennes föräldrar åt henne och det måste ha varit på 40-50 talet nångång.

måndag 3 januari 2011

Från en gammal affär..

Vad kan det finnas i de gamla askarna tro? Det visar jag imorgon!

söndag 2 januari 2011

Så var det nytt år..

Här ligger "sticket" och väntar, hinner liksom aldrig med det. Så mycket annat som tar min tid, t.ex två glada Springer Spaniels....